Tuesday, September 12, 2006

Γιατί τόση επιθετικότητα;;;

Δεν ξέρω αν συνέβη και σε εσάς, πάντως εγώ από την ημέρα που γύρισα από τις διακοπές μου έχω πάθει πλάκα…

Μάλλον φταίει το ότι μετά από πολύ καιρό έκανα αρκετές μέρες διακοπές και πέρασα πολύ καλά. Είναι γεγονός ότι μετά την επιστροφή του κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, μου φαίνεται ότι επικρατεί ένας σχετικός χαμός.

Καίγεται η Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ΔΕΘ. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εναλλάσσονται με τους αναρχικούς και κάνουν διαγωνισμό, ποιος θα πετύχει με το περίφημο εύφλεκτο κοκτέιλ τον Πρωθυπουργό… Και στη συνέχεια την πληρώνει το Πανεπιστήμιο, το οποίο φλέγεται άγνωστο γιατί. Α, και φυσικά οι επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν είχαν σκεφτεί ότι η περιουσία της κινδυνεύει να πάει από … εγκαίνια ΔΕΘ!!!

Θα μου πεις τα ίδια δε γίνονται συνεχώς. Μωρέ γίνονται απαντάω εγώ, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να την πληρώνουν πάντα οι παντελώς άσχετοι. Τί σχέση έχει δηλαδή η μη μονιμοποίηση του συμβασιούχου με το κάψιμο του ΑΠΘ και ακόμα χειρότερα με την περιουσία του Γιάννη, του Πέτρου κ.ο.κ. Η αδικία που νιώθει δικαιολογημένη είναι, καθώς κατά την προεκλογική περίοδο οι υποσχέσεις πέφτουν σύννεφο. Μετά την εκλογή όμως προκύπτει ότι δεν υπάρχει μία και άρα η υπόσχεση πέφτει στο κενό. Και όταν διαμαρτύρεσαι είσαι βαλτός, από την αντιπολίτευση, από τη CIA και από δεν ξέρω και γω από ποιον άλλον. Τι λέτε μωρέ; Δεν ξεφεύγετε λίγο από την αλαζονεία και το υφάκι.

Σε κάθε περίπτωση όμως όταν διαμαρτύρεσαι, όπως είναι και αναφαίρετο δικαίωμά σου θα πρέπει να περιφρουρείς και τον τρόπο και το είδος και την εικόνα της διαμαρτυρίας σου. Και κάθε φορά που κάποιος αλητήριος πάει να σου τη χαλάσει να αντιδράς. Διότι διαφορετικά κινδυνεύεις να συνδεθεί το αίτημά σου με τις καταστροφές και να χαθεί το νόημά του.

8 Comments:

Blogger Eleni63 said...

Επιτέλους! σε περίμενα καιρό.
Η επιθετικότητα πολλές φορές δεν συνδέεται μόνον με το λόγο που επικαλούμεθα οταν την εκφράζουμε. Βράζει η οργή και το μίσος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι.
Μερικές φορές είναι και σύμπτωμα υγείας άλλοτε είναι απλώς προβοκάτσια η θέατρο...

5:22 AM  
Blogger zinon said...

@ Ελένη63 (ούτως ή άλλως εδώ δε γράφει και κανένας άλλος).

Ωραία όλα αυτά, αλλά όσοι λόγοι και να υπάρχουν, εγώ δυσκολεύομαι να καταλάβω, γιατί άσχετα από τα αναφερόμενα στο post γεγονότα, κάθε φορά που βγαίνεις στο δρόμο ο πλησίον σου που κατά τη θρησκεία σε αγαπάει και πρέπει να τον αγαπάς, σε βρίζει τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο μάλιστα. Και συ κάθεσαι και αναρωτιέσαι από που και γιατί σού 'ρθε άλλη μια σφαλιάρα!!!

5:30 AM  
Blogger Eleni63 said...

Λοιπόν Ζinon εμείς θα κάνουμε τους δικούς μας διαλόγους (άλλωστε και στο δικό μου μπλογκ δεν γράφουν και πολλοί). Μπορούμε πάντως να ρωτήσουμε τη φίλη μου Krotkaya που γράφει πολύ ωραία και είναι πρώτη πώς έγινε τόσο μα τόσο πολυσύχναστη. Ισως και κανέναν άλλο. Αλλά να σου πω θέλω για τις σφαλιάρες δυο λόγια θέλω
Ρίξε βρε αδερφέ και συ καμιά! Ετσι για να γίνεται τζερτζελές...

11:27 AM  
Blogger zinon said...

Συμφωνώ για την Krot, την οποία πρωτοσυνάντησα στο δικό σου blog και μου αρέσει πάρα πολύ.

Επίσης συμφωνώ με το ότι μπορούμε να αναπτύξουμε το δικό μας διάλογο. Ούτως ή άλλως σε τούτον εδώ το δικτυακό τόπο…

6:59 AM  
Blogger Eleni63 said...

σε χάσαμε πάλι!

3:38 AM  
Blogger anonymos said...

Ωραία τα λες φιλαράκο. Στην επόμενη διαδήλωση που θα συμμετέχεις πάρε μαζί σου το calasnicof!

Και μια ερώτηση: Ξέρεις γιατί στην Κρήτη οι "φοιτητές" δεν κάνουν ποτέ βίαιες επιθέσεις?

Απάντηση: Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Κρητικοί θα αντεπιτεθούν!

Στο κάτω κάτω αν ήταν αυθεντικοί φοιτητές θα ήξεραν να κάνουν και μια αυθεντική molotof.

9:18 AM  
Blogger Eleni63 said...

Ρε Ζήνων, τι στο καλό κάνεις? ανησυχώ!

9:26 AM  
Blogger Eleni63 said...

Τι θα γίνει πιά με σένα. Ολο σε χάνουμε και δεν σε ΄βρίσκουμε.
Ελπίζω να είσαι καλά!!!
Χίλιες ευχές.

8:04 AM  

Post a Comment

<< Home