Friday, July 14, 2006

Ένας ακόμη καινούριος blogger σε αυτό το νέο παιχνίδι, το οποίο μας επιβεβαιώνει απλώς πόσο σπουδαίο πράγμα είναι το διαδίκτυο…

Βγαίνεις και καταθέτεις μιαν άποψη, την οποία ο άλλος μπορεί να σχολιάσει ακόμα και να σε βρίσει. Δε λέω να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε το βρισίδι, αλλά και η διαφωνία μέσα στη ζωή είναι, άσε που συνήθως άμα ακούς και προβληματίζεσαι είναι και δημιουργική.

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα πολλά και ποτέ τα εκτενή κείμενα. Σπάνια έχουν κάτι να πουν στο σύνολο της έκτασής τους. Από τα σχολικά μας χρόνια μία πολυσέλιδη εργασία ήταν κάτι το «καλό» ακόμη και αν δεν έλεγε τίποτε. Ειδικά στο διαδίκτυο, όπου η ταχύτητα είναι μείζον θέμα δε χρειάζεται να λες πολλά. Μπορείς να ελπίζεις ότι όλα θα προκύψουν μέσα από το διάλογο. Το έχει πει άλλωστε και ο μεγαλύτερος φιλόσοφος που έζησε ποτέ, ο Σωκράτης. Διαλεκτική μέθοδος, όπου η γνώμη του καθένα έχει αυτοτελή αξία και υπόκειται σε κριτική από την υπόλοιπη ομήγυρη.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (bloggers και μη) που ξέρουν τι θα πει να παίρνεις μαζί σου τον αναγνώστη σου με δυο γραμμές. Και που δίνουν απλώς ένα ερέθισμα για συζήτηση, η οποία απογειώνεται. Να πεις μια κουβέντα και να τη συζητούν όλοι γύρω σου μερόνυχτα…

Ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί και κυκλοφορούν ελεύθεροι στο διαδίκτυο.

Καλή μας αρχή

4 Comments:

Blogger museologist said...

Καλή αρχή Zinon!!!

10:35 AM  
Blogger Ecumene said...

Ζηνωνος!....Καλη αρχη...

οχι ο Ελεατης..αλλα ο Κυπριος...

11:21 AM  
Blogger Eleni63 said...

Αν καταφέραμε να κάνουμε μια φωνή να ακουσθεί ακόμη, αν μπορέσαμε να ξεσηκώσουμε άλλον έναν να μιλήσει, άξιος ο μισθός μας.
Ζήνων είμαι και εγώ χθεσινή στο "παιχνίδι". Μαθαίνω βήμα βήμα. Νομίζω το δύσκολο είναι πάντα το να έχεις κάτι να πεις.
Καλώς σε βρήκαμε...
Δεν ξέρω αν είσαι Κύπριος, αλλά με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα τις τελευταίες δύο μέρες, κυκλοφορώ στα μπλογκ και εύχομαι ένα τσακωμούλη ακόμη. Δείτε τη σκάρωσε το Ηλιόδενδρον. Γεννιέται ένα σημαντικό συλλογικό έργο. Με θέμα.

6:23 AM  
Blogger zinon said...

@ Ελένη 63

Για μένα αυτό που έχει σημασία δεν είναι να ακούγονται πολλές φωνές, αλλά αυτές που μιλάνε να έχουν κάτι να πουν. Διαφορετικά καλύτερα να πάμε όλοι μαζί παρέα για κάνα μπάνιο. Όπως είδαμε και η κολύμβηση δεν κάνει απαραίτητα κακό!!!

Από την άλλη άμα νομίζεις ότι έχεις κάτι να πεις βουρ, όρμα. Το πολύ πολύ να διαφωνήσει κάποιος μαζί σου, και τι έγινε;;; Άκου και μπορεί να γίνεις καλύτερος!!!

Μακάρι πάντως όλοι οι τσακωμοί να είχαν τέτοια αποτελέσματα, όπως αυτά στα οποία αναφέρεσαι.

Και κάτι τελευταίο, στο ποδόσφαιρο οι κουτουλιές είναι αναμενόμενες: 90 λεπτά στενή σωματική επαφή, κόπωση, πόνος και πίεση για το αποτέλεσμα. Νομίζω όμως ότι σε ευγενέστερα σπορ μπορούν να αποφεύγονται. Το’ πε και Βολτέρος άλλωστε και το έγραψες στο μπλογκ σου: αυτός δε θα έριχνε κουτουλιές σε όποιον τολμούσε να διαφωνήσει μαζί του. Η κουτουλιά θα στρεφόταν κατά εκείνου που θα επιχειρούσε να κλείσει το στόμα του διαφωνούντα.

Υψηλά νοήματα για την εποχή μας;;;

6:38 AM  

Post a Comment

<< Home